Listele au fost făcute, somaţiile au fost trimise, orădenii care şi-au lăsat casele în paragină sunt buni de plată!

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, Primăria a somat în scris, la începutul lunii septembrie, 808 orădeni care au fost deja supraimpozitaţi pentru clădirile neîngrijite din proprietate să îşi reabiliteze imobilele pentru că altfel începând de anul viitor vor fi supraimpozitaţi cu 500%.

"Prima opţiune a proprietarilor este de a obţine autorizaţia de construcţie şi de a anunţa începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii până cel târziu la data de 31 decembrie 2017. Cea de-a doua opţiune este de a achita, până la 31 decembrie 2017, o taxă de reabilitare a clădirii neîntreţinute, urmând ca Municipiul Oradea să preia sarcina reabilitării acesteia", se menţionează în comunicatul Primăriei.

Cea de-a doua variantă se aplică în cazul orădenilor care doresc să demareze lucrările de reabilitare, dar, locuind într-un condomeniu, sunt în imposibilitatea de a deschide şantierul pentru că nu au acordul vecinilor.

"Contribuabilii care dispun de sumele ce le revin din lucrările de reabilitare, dar nu au acordul tuturor coproprietarilor cu care sunt în indiviziune, pot consemna în contul Primăriei suma corespunzătoare cotei lor din lucrările de reabilitare a imobilului, urmând ca din anul 2018 să nu li se aplice cota de majorare a impozitului pe clădire", se menţionează în comunicat.