Multă vreme l-am bănuit pe deputatul Octavian Bot de deşteptăciune. Faţă de colegii săi era net diferit: avea coeficient de inteligenţă pozitiv şi o doză suficientă de lichelism politic care să-i asigure supravieţuirea în toxicul mediu dâmboviţean.

Cu toate că a fost mereu acuzat de traseism, anul trecut n-a făcut altceva decât să-şi valorifice la maxim poziţia de parlamentar într-o situaţie politică în care până şi un singur vot putea dărâma Guvernul. Le place sau nu liberalilor din Bihor, prin trecerea sa de la PDL spre USL s-a dat un brânci Guvernului MRU, eveniment de la care a început transformarea radicală a întregului eşichier politic. Prin urmare, cred că era normal ca omul să fie recompensat cu un nou post în Camera Deputaţilor.

Ceea ce a urmat demonstrează, însă, că neuronul obosit al lui Tavi Bot dă rateuri. În loc să facă o conferinţă de presă în care, eventual, să utilizeze ironia la adresa liberarilor bihoreni care n-au vrut nicicum să-l primească în târla lor, politicianul a recurs la un text atât de dur, încât nici Crişana nu l-a publicat decât în regim publicitar. În textul respectiv s-a dedat la o grămadă de epitete care au ajuns, cum era de aşteptat, şi la urechile şefilor din Bucureşti ai partidului. Iar, fiindcă acum votul lui nu mai contează, într-un Parlament care are o structură mai încărcată decât Marea Adunare Naţională, liderii PNL au fost pe punctul de-al arunca la gunoi ca pe o măsea stricată.

Şi uite aşa Bot a şi plătit articolul publicitar, şi era şi cât pe ce să fie dat afară din partid. Cum ar veni, şi bătut, şi cu banii luaţi.