Marfa din cele şase autotrenuri conduse de cetăţeni români sau maghiari, care au intrat în ţară, sâmbătă, prin Punctul de Trecere a Frontierei Borş, a fost confiscată în urma unei acţiuni efectuate de echipe mixte de control formate din poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor şi comisari ai Gărzii Financiare Bihor, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, cele 6 autotrenuri transportau 20.000 kg de burtă de vită congelată, 20.400 kg de peşte congelat, 20.500 kg de pulpe de pui cu spate şi 57.903 kg de banane.

"Pe documentele care însoţeau mărfurile erau înscrise ca furnizori diverse firme din Olanda, Italia, Franţa şi Austria, iar ca beneficiar o societate comercială din judeţul Ilfov, firmă fantomă care nu îşi desfăşoară activitatea la sediul social declarat", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Întreaga cantitate de marfă, în valoare totală de 494.907 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferii în cauză au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 26.000 lei.