În Bihor, cele nouă mandate de deputaţi şi cele patru de senatori sunt disputate de 58 de candidaţi, reprezentând USL, ARD, UDMR şi PPDD (cu liste complete de candidaţi în toate cele 13 colegii uninominale), precum şi PPMT (cu liste parţiale, în zece colegii) şi PRM (tot cu liste parţiale, în doar opt colegii).

De asemenea, la BEJ Bihor a fost înregistrată şi o candidatură independentă, în colegiul 5 pentru Camera Deputaţilor, care grupează mai multe localităţi din jurul comunei Ceica.

Numărul alegătorilor din Bihor este de 505.369 de persoane. Potrivit Prefecturii Bihor, pentru desfăşurarea scrutinului au fost tipărite 1,106 milioane buletine de vot, care vor fi distribuite către primari şi preşedinţii celor 650 de secţii de votare în cursul zilei de vineri, 7 decembrie, urmând ca acestea să fie păstrate în sediile primăriilor, în încăperi sigilate şi sub pază militarizată, conform legii. Costurile de tipărire a buletinelor de vot s-au ridicat la suma de 164.228 lei.

De asemenea, vor fi distribuite şi 486.934 de timbre autocolante, mai puţine la număr în comparaţie cu numărul total al alegătorilor, deoarece acestea vor fi aplicate doar pe cărţile de identitate, în timp ce alegătorilor care se vor prezenta cu buletine de identitate în format vechi, tip "carneţel", le vor fi aplicate pe documente ştampilele de la secţiile de votare cu menţiunea "votat".

Cetăţenii care vor dori să-şi exercite dreptul de vot prin intermediul urnei speciale şi îndeplinesc condiţiile legale vor trebui să depună cereri în acest sens la preşedintele biroului secţiei de votare atât în preziua scrutinului, cât şi în ziua votării, pe tot parcursul zilei.

Pe de altă parte, Primăria Oradea a anunţat că cetăţenii care se află într-una din situaţiile care impun eliberarea unui nou act de identitate se pot prezenta la Biroul de Evidenţă a Persoanelor situat în Oradea, pe strada Republicii nr. 24, inclusiv sâmbătă, între orele 8 şi 16, şi duminică, între orele 8 şi 21.