"Eu cred în şansa mea de a câştiga alegerile de la Congres dacă votul secret va fi asigurat, pentru că egalitatea de şanse a avut foarte mult de suferit în această campanie electorală din cadrul Uniunii", a declarat Peter Eckstein Kovacs, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Oradea, oraşul unde va avea loc Congresul UDMR.

Recomandându-se ca un reprezentant al Uniunii "care a fost de toate" în UDMR, Eckstein Kovacs a afirmat că îşi doreşte să fie liderul acestei formaţiuni. "Am 54 de ani, am fost de toate în UDMR: consilier local, candidat la Primăria Cluj, deputat, senator, ministru. Un singur lucru nu am fost şi îmi doresc să fiu: preşedintele UDMR", a spus Eckstein Kovacs.

Acesta a mai arătat, răspunzând unei întrebări, că preferinţa actualului preşedinte al UDMR, Marko Bela, pentru unul dintre candidaţi, Kelemen Hunor, ministrul Culturii, poate fi percepută şi ca un dezavantaj. De asemenea, Eckstein Kovacs a adăugat că în timp ce principalul său competitor "a fost plasat" în poziţii de conducere în UDMR, el nu a fost pentru nimeni un "om de casă".

"Faptul că domnul Marko Bela îl sprijină pe Kelemen Hunor e un mare avantaj pentru acesta, pentru că domnul Marko a fost şi este o figură respectată şi marcantă. Dar sprijinul acesta este în acelaşi timp şi un dezavantaj, pentru că (n.r. - Kelemen Hunor) a fost plasat în ultimul timp într-o mulţime de funcţii. Dar, să mă ierte, nu văd în el acea scânteie care să aducă voturi peste cele care vin în mod normal pentru UDMR. Eu niciodată nu am fost omul de casă al nimănui. Lucrez la Preşedinţie, am un job acolo, dar totuşi personalitatea mea a rămas intactă", a spus Peter Eckstein Kovacs.

Peter Eckstein Kovacs s-a aflat joi la Oradea în cadrul campaniei sale electorale interne în vederea celui de-al zecelea Congres al UDMR, programat în acest oraş la finele săptămânii viitoare. El a participat, împreună cu cei doi contracandidaţi ai săi, Kelemen Hunor şi Olosz Gergely, şi la o reuniune a Consiliului Reprezentanţilor UDMR Bihor, organizată pentru ca toţi cei trei competitori să-şi expună programele în baza cărora candidează la funcţia de preşedinte al Uniunii.