Pe cel mai folosit site din România, care găzduiește diverse petiții, circulă și una care cere „salvarea” Sanatoriului pentru copii din stațiunea bihoreană Băile 1 Mai, parte a Spitalului de Recuperare Medicală Băile Felix. „Viața unor copii depinde de decizia asta!”, afirmă petiția care a adunat 1.600 de semnături, în timp ce managerul spitalului dă asigurări că nici vorbă ca Sanatoriul să fie desființat. De fapt va fi reabilitat și extins, spune dr. Ramona Suciu, dacă va fi aprobată finanțarea.

„Salvați Sanatoriul 1 Mai!”

Este important să îi ajutăm pe copii! Viața unor copii depinde foarte mult de decizia asta pentru că mulți sunt între viață și moarte, dacă ați vedea ce copii se află la Sanatorul 1 Mai v-ar plânge și sufletul. Mulți chiar aici au primit o şansă la o viață mai bună şi sănătoasă, sunt mulți care s-au recuperat sau sunt pe calea de a se recupera datorită tratamentelor de la Sanatorul 1 Mai”, se arată în petiția găzduită de platforma Declic.ro.

„Mulți copii își petrec toată copilăria la recuperare. Sanatorul 1 Mai le dă o şansă și o speranță la o sănătate mai bună datorită recuperărilor, apei termale și liniștii”, a scris și BIHOREANULUI una dintre inițiatoarele petiției, care susțin că sunt mame ale unor copii care primesc tratament în Sanatoriul din Băile 1 Mai.

Reabilitare și extindere

Contactată de BIHOREANUL, dr. Ramona Suciu, managerul Spitalului de Recuperare Medicală din Băile Felix, de care aparține secția Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Copii din 1 Mai, afirmă, însă, că nici măcar nu s-a pus problema desființării Sanatoriului, cum este cunoscută în limbaj popular subunitatea cu 110 paturi care tratează copii din întreaga țară.

„În realitate, nu numai că nu a pus nimeni această problemă ci, dimpotrivă, conducerea spitalului dorește reabilitarea clădirii din 1 Mai, care este veche de 200 de ani, precum și extinderea secției pentru copii prin construirea încă unei clădiri, în aceeași incintă. Am depus în acest sens un proiect la Compania Națională de Investiții, încă de acum câteva luni, și așteptăm aprobarea lui”, a declarat dr. Suciu.

Potrivit acesteia, o decizie va fi luată la nivelul CNI abia anul viitor, deoarece în prezent proiectele noi „sunt blocate”, iar dacă proiectul va fi aprobat, Sanatoriul din 1 Mai ar urma ca pe perioada lucrărilor să fie relocat până la finalizarea lor.

„Așa s-a procedat și în urmă cu câțiva ani, când au fost reabilitate secțiile pentru adulți, acestea fiind relocate temporar la un hotel din Băile Felix și apoi revenind în clădirea spitalului”, a mai spus managerul Spitalului de Recuperare Felix.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!