O cântăreaţă de muzică populară, şampanie şi mai mulţi animatori costumaţi au întreţinut atmosfera într-o sală de clasă de-a doua din Bacău, la aniversarea unui copil care a împlinit 9 ani. Animatorii și lăutarii au fost plătiţi chiar de părinţii copilului, tatăl fiind primar într-o comună din judeţ.

Cadou, şampanie şi animatori

Potrivit Ziaruldebacau.ro, ziua băiatului a fost sărbătorită joi dimineaţă, de la ora 9.50, în timpul pauzei mari.

La eveniment au fost aduşi câţiva animatori costumaţi, o cântăreaţă de muzică populară şi un cameraman care a filmat. Imaginile video de la petrecere au ajuns şi pe reţelele de socializare, dar au fost retrase între timp, după ce presa a relatat cele întâmplate.

Sursa citată arată, însă, că filmările arătau cum cântăreaţa de muzică populară scoate la un moment dat dintr-o geantă o şampanie dar şi un cadou pentru copil pe care le pune pe banca lui.

La vederea imaginilor pe internet, părinţii celorlalţi copii s-au revoltat și s-au plâns conducerii şcolii.

"Părinţii altor copii din clasă nu au fost încântaţi de modul extravagant în care a fost organizată aniversarea. Surprize, surprize, da, sunt frumoase… Dar ce ne facem cu părinţii care nu îşi permit să facă o surpriză asemănătoare, tot la scoala copilului. Vă daţi seama cu cât patos povestesc acasă părinţilor şi totodată rugându-i să le promită că şi ei vor să aibă parte de asa ceva… Ce ziceţi?", a spus un părinte pe reţelele de socializare, mai scrie ziaruldebacau.ro.

Tată cu dosar penal

În urma scandalului creat după aparaţia filmării pe reţelele de socializare, directorul şcolii i-a convocat pe părinţii băiatului la şcoală.

Ziarul de Bacău scrie că tatăl elevului este Dragoş Boghian, primarul comunei Vultureni din judeţul Bacău. Acesta are şi un dosar penal, după ce s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident, în anul 2022.

"Educatoarea şi-a dat acordul. Şi nu este nicio problemă cu şampania. Cred că animatoarele au pus şampanie pentru copii", a spus primarul Boghian, conform site-ului menționat.

"În urma incidentului, s-a demarat o anchetă internă, atât la nivelul unităţii de învăţământ, cât şi la nivelul ISJ Bacău. Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău nu încurajează nicidecum vreo formă de viciere a procedurii privind siguranţa elevilor în interiorul unităţilor de învăţământ şi dezaprobă astfel de practici", a declarat șefa IȘJ Bacău, Anca Egarmin, pentru Ziaruldebacau.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!