Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, joi, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au reţinut pentru o perioadă de 24 de ore un tânăr de 27 ani din Oradea, anchetat pentru evaziune fiscală.

Alexandru Gheorghe Pop este cercetat din luna octombrie a anului trecut, fiind acuzat că, în perioada iulie 2010 - martie 2011, în calitate de administrator şi asociat unic al unei societăţi comerciale orădene, ar fi efectuat, în mod repetat, diverse operaţiuni comerciale cu produse petroliere, fără a le înregistra în evidenţa contabilă a firmei şi fără a le declara organelor fiscale.

"Totodată, orădeanul e suspectat că, pentru a sustrage societatea comercială pe care o administrează de la eventualele verificări ale inspectorilor fiscali, ar fi stabilit şi declarat sediul social al firmei la o locaţie din Oradea în care, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că nu desfăşura nicio activitate", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Prejudiciul total provocat de Pop bugetului consolidat al statului este de 324.330 de lei.

După expirarea ordonanţei de reţinere, tânărul va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă 29 zile.