După ce a acuzat Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor de nepăsare şi lipsă de cooperare în organizarea crosului de la Vadu Crişului de la sfârşitul săptămânii trecute, Simona Kadas, preşedintele asociaţiei care-i poartă numele a avut parte de un răspuns oficial din partea directorului DJST Bihor, Petruţ Drăgan, care a transmis joi un comuncat presei, pentru "că se impun o serie corecţii celor prezentate", după cum a precizat acesta.

"La finele lunii septembrie reprezentanţii Primăriei Vadu Crişului ne-au contactat în vederea unui parteneriat pentru organizarea competiţiei sus amintite. Acelaşi tip de solicitare a fost primit şi de la ACS Swimmotoball pentru "Cupa Nymphea" la nataţie, dar şi de la CS Tăcerea pentru o competiţie de bowling. Menţionăm că niciuna din aceste trei competiţii nu se regăsea în calendarul competiţional al DJST Bihor, întocmit la începutul anului pe baza solicitărilor celor interesaţi.  Aflându-ne în plină organizare a proiectului "Săptămâna europeană a sportului 23-30.09.2017", care a cuprins în Bihor 6 acţiuni sportive (cros, fitness, tenis de masă, powerlifting, baschet şi tenis de câmp) cu un total de 700 de participanţi, răspunsul nostru a fost că în măsura în care vom mai dispune de fonduri la finele trimestrului trei o să dăm curs solicitării lor. Cum acest lucru nu s-a întâmplat din cauza bugetului deja alocat pentru celelalte competiţii din calendar, am considerat că este de bun simţ să-i anunţăm pe cei trei solicitanţi din timp (cu cel puţin o săptămână înainte), pentru a căuta alte soluţii", se arată în comunicat.

Petruţ Drăgan susţine că Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor nu s-a angajat să susţină cele trei competiţii care au solicitat sprijin ulterior şi a devenit ironic la adresa Simonei Kadas. "Nu am promis nimic altceva niciunuia din cei trei, cu atât mai puţin dnei Simona Kadas, care, pe lângă faptul că nu ne-a solicitat nimic şi nu i-am promis nimic, ne clamează "neputinţa". Motiv pentru care, în dorinţa de a vedea realitatea aşa cum este ea, îi lansăm dnei Simona Kadas invitaţia de a participa la competiţiile organizate de noi atât în calitate de atlet veteran, dar şi să ne împărtăşească din vasta şi bogata sa experienţă organizatorică în vederea organizării de crosuri cu mai mult de 65 de participanţi, câţi au fost la Vadu Crişului", a subliniat şeful DJTS.

În altă ordine de idei, Drăgan a ţunut să o asigure pe Kadas de "întreaga noastră deschidere, pentru a putea fi împreună alături de cât mai mulţi amatori de mişcare şi sport din Bihor".

"În cazul în care nu va da curs invitaţiei noastre ne luăm libertatea să credem că toată această furtună într-un pahar cu apă a fost stârnită doar de dorinţa domniei sale de a se regăsi în paginile publicaţiilor locale", se mai arată în comunicatul transmis de directorul DJST Bihor.

În final, Drăgan i-a invitat pe "toţi cei care au semne de întrebare sau vor să afle cum s-au cheltuit alocaţiile bugetare" să consulte calendarul competiţiilor sportive din 2017 ale DJST Bihor.

Desfășurat în weekendul trecut, la Vadu Crișului, „Crosul Toamnei” a reunit la start alergători din zona Vadu Crișului, dar și din Oradea și Oșorhei. Competiția a marcat și o dispută a organizatorilor cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, despre care Simona Kadas a spus că „nu s-a ținut de promisiunea” de a puen la dispoziţie cupele pentru câştigători. Astfel, premianții au rămas fără cupe. 

Mai multe detalii, aici!