Piaţa Cetate va fi modernizată sub forma unui centru de afaceri cu parcare subterană cu 247 de locuri. Consiliul Local a aprobat joi, cu unanimitate de voturi şi fără comentarii, indicatorii tehnico-economici ai investiţiei, care estimate la 79,6 milioane lei.

"Faţă de varianta pregătită înainte de incendiul din iulie avem două modificări. Prima este că se va reface integral clădirea distrusă de incendiu într-o formă care să semene cât mai mult cu cea iniţială. A doua modificare este că se va extinde parcarea subterană inclusiv sub această clădire", a spus primarul Ilie Bolojan.

Primarul a spus că parcarea subterană va putea fi folosită nu doar de clienţii pieţei, dar şi de locuitorii zonei. "Va fi o parcare destul de mare, care îi va deservi în plus şi pe cei care lucrează la Finanţe, şi pe locuitorii blocului Cicero şi pe cei care vin cu treabă la Electrica", a spus edilul.

Investiţia, care va fi cofinanţată din fonduri europene, va fi scoasă la licitaţie în scurt timp, urmând să fie implementată în termen de un an şi jumătate.

"Vor fi despăgubiţi"

Viceprimarul Florin Birta a anunţat joi pe propria pagină de Facebook că agenţii economici care au avut bunuri în hala distrusă din iulie vor fi, totuşi, ajutați.

"După finalizarea cercetărilor cu privire la cauzele incendiului, Consiliul Local va stabili modalităţile de sprijinirea a comercianţilor care au suferit pierderi în urma incendiului", a declarat Birta.

Deşi municipalitatea îşi propune să înceapă lucrările în cel mai scurt timp, cel mai probabil primele săpături vor fi făcute în prima parte a anului viitor.