Piaţa Magnoliei va fi reabilitată din primăvară pe fonduri europene.

Viceprimarul Mircea Mălan a publicat pe reţelele de socializare imagini cu modul în care va arăta viitorul centru al cartierului Rogerius.

"Piaţa Magnoliei va fi reabilitată din fonduri europene şi transformată în centru de cartier. Urmează organizarea licitaţiei şi, dacă totul decurge bine, la primăvară vor începe lucrările de execuţie", a transmis edilul.

Mălan a explicat că proiectul a fost gândit astfel încât să nu afecteze vegetaţia existentă.

"Proiectul a fost astfel conceput încât vegetaţia existentă să se păstreze şi să se adauge vegetaţie care să asigure un peisaj multicolor pe o perioadă cât mai mare din an. În jurul copacilor şi în jurul zonelor verzi vor fi locuri unde să se poată sta. Zona centrală a pieţei este proiectată ca loc de joacă pentru copii", a explicat viceprimarul.

Parcare fără finanţare...

Edilul a răspuns criticilor orădenilor arătând că municipalitatea nu a putut amenaja o parcare subterană sub piaţă pentru că finanţatorul european nu asigură fonduri pentru astfel de lucrări, iar investiţia ar fi depăşit posibilităţile financiare ale oraşului.

"Amenajarea unei parcări subterane în această zonă ar costa foarte mult, peste posibilitatea noastră. Este important de reţinut că acest proiect se realizează cu fonduri europene, însă pentru parcări nu există finanţare alocată", a explicat Mălan.

Încă 35 de magnolii

După cum BIHOREANUL a mai scris lucrările de reamenajare a Pieţei Magnoliei vor costa 10,4 milioane lei şi vor avea un termen de predare de 18 luni.

În cadrul investiţiei va fi pavată cu piatră cubică o suprafaţă de circa 4.000 metri pătraţi iar alţi circa 5.000 metri pătraţi vor fi înierbaţi.

În zonă, pe lângă vegetaţia deja existentă, urmează să mai fie plantaţi încă 35 de platani şi 35 de magnolii.

Municipalitatea are în plan amenajarea a încă două centre de cartier în vecinătatea Arenei Antonio Alexe pentru zona Ioşia şi lângă McDrive-ul din Nufărul.