La numai patru luni de la predarea primului tronson al centrului de afaceri cu produse agricole destinat comercianţilor din bazarul fostei Pieţe Rogerius, compania TIM Cluj pregăteşte finalizarea celui de-al doilea tronson, rezervat vânzătorilor de fructe şi legume.

"Tronsonul doi va fi gata înainte de sfârşitul lunii februarie. În prezent se lucrează la zugrăveli şi instalaţiile din boxele destinate comercianţilor", a declarat şeful de şantier Dragoş Zah.

În paralel, pe acoperişul primului tronson de clădire muncitorii montează panourile fotovoltaice care vor asigura parte din necesarul de energie electrică a construcţiei, iar pe cel de deasupra tronsonului doi finalizează lucrările la corpurile de iluminat şi plăcile speciale care vor susţine gazonul de pe terasa circulantă.

TIM Cluj a început deja lucrările la tronsonul trei, dinspre linia de tramvai, cu excepţia porţiunii în care va trebui amenajat viitorul pasaj subteran cu legătură la casa scărilor din viitoarea clădire. Primăria va scoate la licitaţie în perioada următoare lucrările de construire pe amplasamentul din faţa Spitalului municipal Gavril Curteanu a unei parcări subterane care va fi legată de clădirea centrului de afaceri printr-un tunel pe sub linia de tramvai.

Lucrările de construire a centrului de afaceri cu produse agricole au fost atribuite prin licitaţie firmei TIM Cluj pentru suma de 22,9 milioane lei, după ce oferta firmei Construcţii Bihor, mai ieftină cu circa 400.000 lei a fost declarată neconformă.

Investiţia este cofinanţată în procent de 50% printr-un proiect transfrontalier în valoare de 7,7 milioane euro câştigat de municipalitate în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Hajdu Bihar. În cadrul proiectului partea română îşi construieşte un centru de afaceri pe amplasamentul pieţei Rogerius, iar partenerul ungar îşi dezvoltă incubatorului de afaceri din Debreţin.

Iniţial, termenul de finalizare a clădirii a fost stabilit pentru luna februarie a acestui an, însă a fost decalat cu câteva luni, pentru finalizarea pasajului ce va face legătura între parcarea subterană şi centrul de afaceri.