Dalele din piatră trani din Piaţa Unirii care au crăpat după doar doi ani de la darea în folosinţă vor fi înlocuite pe cheltuiala constructorului.

"Lucrările vor începe cel târziu la începutul săptămânii viitoare şi se vor derula pe tronsoane. Avem o înţelegere verbală cu constructorul să finalizeze înlocuirea dalelor până la jumătatea lunii viitoare", a declarat pentru BIHOREANUL directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, Marius Moş.

Primele calupuri de piatră au fost deja depozitate în Piaţa Unirii lângă fântâna din dreptul străzii Vasile Alecsandri în aşteptarea pietrarilor.

Finalizate în primăvara anului 2016, lucrările de reamenajare a Pieţei Unirii, în valoare de 18,9 milioane lei, au fost realizate de o asociere de firme reprezentată de Drumuri Orăşeneşti.

Din asociere au făcut parte firmele Electro Construct Sildac, Porfido Edarte Conzortio Stabile, Europorfidi, Imsaurisa şi Gardener.

Asociaţii au oferit lucrărilor un termen de garanţie de 10 ani.

Reprezentanţii municipalităţii au pus cauza fisurării dalelor pe seama maşinilor de gabarit mare care au intrat în Piaţa Unirii lucru certificat de constructor cu fotografii.