Piaţa Velenţa nu mai locuieşte aici! Consiliul Local a hotărât joi, la propunerea conducerii Administraţiei Domeniului Public, desfiinţarea pieţei din strada Eftimie Murgu 70, începând din 1 noiembrie. Decizia a fost luată prin votul consilierilor PNL, în ciuda opoziţiei reprezentanţilor UDMR şi PSD.

Potrivit directorului ADP, Liviu Andrica, menţinerea în funcţiune a pieţei nu se mai justifică din punct de vedere economic. "În piaţa Velenţa mai sunt doar trei comercianţi, în condiţiile în condițiile în care ADP plăteşte municipalităţii redevenţă pentru o suprafaţă de 1.266 metri pătraţi", a declarat pentru BIHOREANUL directorul Liviu Andrica.

Potrivit acestuia, comercianţii au fost ofertaţi cu mese în oricare dintre pieţele oraşului. "Le-am propus vânzătorilor de aici să se mute în Piaţa Cetate sau Piaţa Rogerius, unde doresc. Aceştia au refuzat", a spus directorul.

Vânzătorii din Piaţa Velenţa îşi justifică refuzul prin faptul că, locuitori ai cartierului fiind, le este peste mână să se mute altundeva, iar în plus strămutarea lor va afecta clienţii din zonă.

"Nu înţeleg de ce nu putem rămâne aici! Locuitorii blocurilor din zonă sunt, majoritatea, persoane în vârstă care nu se pot deplasa până în piaţa Cetate sau în cea din Nufărul", a declarat pentru BIHOREANUL o vânzătoare.

De altfel, comercianţii din zonă s-au declarat surprinşi de decizia desfiinţării pieţei. "Au mai vrut să ne desfiinţeze piaţa în urmă cu o lună, dar s-au răzgândit. În doar două săptămâni am strâns pentru păstrarea pieţei cam 700 de semnături, pe care le-am şi depus la Primărie", a spus femeia.

Hotărârea de închidere a pieţei a fost luată înainte ca vânzătorii să primească un răspuns oficial la cererea lor sau măcar să fie primiţi în audienţă de conducerea municipalităţii.

ADP urmează să predea municipalităţii cei 1.266 metri pătraţi de teren pe care sunt amenajate mesele pentru vânzare acoperite cu o copertină şi unde mai funcţionează o clădire administrativă, respectiv un WC public.

Amplasamentul urmează să facă loc unei parcări de domiciliu sau unei zone verzi pentru locuitorii blocurilor din jur.