Piața volantă din cartierul orădean Nufărul nu se va mai organiza până la finalul lunii februarie a anului viitor din cauza vremii neprielnice și a reducerii activităților producătorilor locali din județul Bihor.

Anunțul a fost făcut marți de Asociaţia Agricultorilor din Valea Ierului care organizează piața alături de Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor.

"Având în vedere sezonul de iarnă, respectiv prezenţa redusă a producătorilor locali în această perioadă, piaţa volantă din cartierul Nufărul, începând din luna decembrie până la sfârşitul lunii februarie a anului viitor, îşi va opri activitatea. În mod firesc, odată cu apariţia produselor noi din sezonul de primăvară, şi piaţa volantă va reveni la modul de funcţionare bine cunoscut, deoarece în continuare avem ca scop asigurarea accesului direct al populaţiei (fără interpunerea comercianţilor) la produsele agricultorilor din judeţul nostru", se arată în comunicat.

Piaţa volantă era organizată în fiecare zi de miercuri, de la ora 14, pe amplasamentul piaţetei amenajate lângă McDonaldʼs, la colţul dintre străzile Ciheiului şi Nufărului.

Prima ediţie a târgului a avut loc în 4 octombrie, la aproape un an de la desfiinţarea pieţei agroalimentare Nufărul, care a fost închisă în noiembrie 2022 pentru a face loc unei parcări supraetajate.

În acelaşi comunicat, reprezentanţii Asociaţiei Agricultorilor din Valea Ierului au amintit şi că piaţa volantă organizată în Piaţa Unirii din Oradea s-a mutat, tot până la finalul lunii februarie a anului viitor, în interiorul Pasajului Vulturul Negru, în zona care dă spre strada Independenţei. Târgul Produselor Bihorene are loc în continuare în zilele de sâmbătă de la ora 9 până la 14.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!