Aleşii orădenilor au aprobat marţi o finanţare de 570.000 euro pentru reabilitarea piaţetei din faţa hyparmerketului Crişul.

Hotărârea a fost luată la rectificarea bugetului local pe anul în curs. Reamenajarea zonei va începe în toamnă cu ocazia reabilitării carosabilului în urma finalizării lucrărilor de înlocuire a reţelelor de termoficare.

"Prin faţa magazinului Crişul vor avea loc în vară săpături importante pentru înlocuirea reţelelor de termoficare. Ar fi logic să refacem şi pieţeta cu această ocazie, nu să aducem carosabilul la starea iniţială şi apoi să spargem piaţeta la loc pentru a fi reamenajată", a spus primarul Ilie Bolojan.

Cel mai probabil lucrările vor începe în septembrie, cu termen de predare în primăvara anului viitor. Conform proiectului, piaţeta va fi pavată cu piatră naturală: porfir bej şi bej maroniu şi granit alb auriu.

Proiectul reabilitării pieţei va fi continuat cu lărgirea zonei pietonale dintre Crişul Hypermarket şi corsoul orădean. Potrivit primarului, trotuarul va fi extins în carosabil prin desfiinţarea staţiei de taxi, pentru a face loc pietonilor şi bicicliştilor.