Piaţeta din strada Dunării va fi amenajată cu desfiinţarea locurilor de parcare. Lucrările, cu termen de predare de zece luni, vor viza zona delimitată de străzile Republicii şi Bicazului şi vor cuprinde pavarea cu porfir, crearea unei piste pentru biciclete şi reamenajarea carosabilului, accesurilor la case şi a zonelor verzi.

În loc de parcări...

Consiliul Local a aprobat joi, în şedinţă ordinară, la propunerea primarului Florin Birta, indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de amenajare a piaţetei Dunării. Investiţia a fost promisă de primarul Florin Birta încă de anul trecut.

"Se vor desfiinţa toate locurile de parcare de pe strada Dunării, având în vedere faptul că în apropiere sunt două parcări supraetajate, pe străzile Braşovului şi Tribunalului. Vor rămâne locuri de taxi, cele de îmbarcare şi debarcare pentru Casa de Pensii şi cele de la casele de pe strada Dunării", a declarat Birta în conferinţa de presă care a precedat şedinţa în plen.

În total, vor fi desfiinţate 150 de locuri de parcare cu plată. Vor mai fi păstrate doar cele 10 locuri de parcare pentru taxi din vecinătatea străzii Republicii, 5 locuri de parcare din faţa Casei de Pensii Bihor şi 11 parcări de domiciliu dinspre zona străzii Mihai Eminescu.

... pistă pentru biciclete

Potrivit primarului, municipalitatea orădeană deţine deja toate avizele necesare pentru lucrările de reamenajare a străzii.

"Strada Dunării se va pava, se va amenaja carosabilul, se vor asigura accesurile auto, se vor planta arbori, se vor monta coşuri de gunoi şi va fi amenajată inclusiv o pistă de biciclete, de la strada Republicii până la strada Mihai Eminescu", a spus Birta.

Valoarea lucrărilor, cu termen de execuţie de 10 luni, este estimată, conform studiului de fezabilitate, la circa 9,8 milioane lei cu TVA inclus, echivalentul a circa 2 milioane euro. Acestea ar putea fi finanţate din fonduri europene prin programele de decongestionare a traficului şi reducere a poluării.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!