Un bihorean de 54 ani din localitatea Buduslău a ajuns cu leziuni grave la Spitalul clinic judeţean din Oradea în urma unui accident rutier produs, joi seara, pe drumul judeţean 191/F.

Bărbatul se angajase în traversarea carosabilului prin loc nemarcat şi fără să se asigure, după zona semnalizată cu indicator pentru trecerea de pietoni şi a fost izbit de un autoturism condus de un localnic în vârstă  de 29 ani.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, primele cercetări efectuate de agenţii rutieri arată că şi şoferul a avut partea lui de vină. "Şoferul nu a adaptat viteza de deplasare în zona marcajului pietonal", se precizează în informare.

Poliţia rutieră recomandă conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie şi semnalele agenţilor de circulaţie care dirijează traficul rutier şi să adapteze viteza la condiţiile meteo - rutiere.

"De asemena, rugăm conducătorii auto să dea dovadă de respect şi răbdare în trafic, întrucât, în aceste zile, traficul rutier înregistrează valori ridicate, cu precădere pe DN1, pe sectorul Vama Borş – Oradea şi în zona oraşului Aleşd", se mai arată în comunicatul Poliţiei Bihor.