Un bărbat în vârstă de 40 ani din Oradea a fost reţinut pentru 24 ore, iar în prezent este cercetat în stare de libertate după ce, sâmbătă, băut fiind şi fără permis pentru nicio categorie de autovehicule, a condus o motocicletă electrică pe trotuar, a acroșat cu ea un pieton și apoi a părăsit locul accidentului.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, accidentul rutier s-a produs sâmbătă seară, pe strada Ovid Densușianu din Oradea, iar victima, un orădean în vârstă de 37 ani, a scăpat cu leziuni uşoare. 

Fugarul a fost identificat la scurt timp de polițiștii Biroului Rutier Oradea care, în urma testării cu aparatul etilotest, au descoperit că omul era băut, aparatul de măsură indicând o concentrație alcoolică de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. "Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", se precizează în informare. 

De asemenea, în urma verificărilor, s-a constatat că orădeanul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului Rutier sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Fuga de la locul accidentului, pedeapsită cu închisoarea

În comunicat se atrage atenţia că, potrivit legii, în situația în care sunt implicați în evenimente rutiere din care au rezultat vătămări corporale, chiar dacă rănirile sunt ușoare, conducătorii auto au obligația să anunţe imediat Poliția, să nu modifice sau să șteargă urmele accidentului şi să nu părăsească sub nicio formă locul faptei.

"Pentru a nu vă expune riscurilor, chiar dacă victima părăseşte locul faptei, anunţați imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112", se arată în documentul transmis. 

Potrivit legii, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea oamenilor legii, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, ori fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!