Un bărbat de 59 ani din Marghita a fost reţinut, duminică, după ce, băut fiind la volan, a izbit cu maşina doi pietoni care circulau pe marginea drumului, pe aceeaşi direcţie cu el, iar apoi a fugit de la locul accidentului.

Accidentul s-a produs sâmbătă seara, pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Marghita. În urma impactului, unul dintre pietoni, un bărbat de 41 ani, din Marghita, a murit pe loc, iar cel  de-al doilea, un tânăr de 28 ani, a fost rănit uşor.

„Şoferul a fost identificat cu operativitate de polițiștii rutieri. Era un localnic de 59 ani, care prezenta o concentrație de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se precizează într-un comunicat transmis, luni, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Duminică, în urma cercetărilor efectuate, şoferul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca a doua zi să fie prezentat Judecătoriei Marghita, cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au decis arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Un alt accident grav s-a produs în zorii zilei de duminică, la ora 04.30, pe strada Clujului din Oradea. Un tânăr de 18 ani din comuna Oșorhei a pierdut controlul maşinii din cauza vitezei, iar autoturismul a părăsit partea carosabilă, lovindu-se de un stâlp.

"În urma accidentului rutier, două minore, de 14 și 16 ani, ambele din comuna Oșorhei, pasagere în autoturism, au suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora au fost internate în spital. Leziuni a mai suferit o altă tânără de 16 ani, din comuna Copăcel, pasageră în același autoturism", se arată în informarea poliţiştilor.