Compania aeriană TAROM a anunțat marți dimineață că toate zborurile regulate au fost reluate în regim normal, după ce, cu o zi înainte, zeci de curse au fost anulate fiindcă membri ai echipajelor s-au declarat inapți de zbor.

„În dimineata zilei de 9 iulie toate zborurile regulate, atât pe rute interne, cât şi externe, se desfăşoară conform programărilor de zbor”, a anunțat TAROM într-un comunicat de presă, citat de news.ro. 

Potrivit hotnews.ro, între angajați și conducerea companiei ar fi avut loc negocieri pentru discutarea unor „aspecte de natură salarială”, principala nemulțumire a piloților care au declanșat protestul, luni, în urma acestuia compania înregistrând pierderi de aproximativ 2,5 milioane de euro. 

În urma negocierilor, atată g4media.ro, piloții au obținut o mărire de 1.500 de euro în etape, o primă tranșă de 500 euro fiind promisă în acest an. De asemenea, compania va mări imediat diurna externă la 240 euro pentru pilotul comandant și la 200 euro pentru copilot.

„Măsurile agreate vor fi negociate în cadrul contractului individual de muncă cu membrii echipei”, a precizat Tarom în comunicatul emis marți dimineață. 

Compania a anulat luni zeci de zboruri care urmau să aterizeze sau să decoleze luni de pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), într-o primă fază anunțând anularea a doar trei zboruri. Conform informațiilor din ziua precedentă, anularea zborurilor a fost determinată de faptul că unii membri ai echipajelor s-au declarat inapți de zbor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!