Campionatul de motociclism viteză RoSbk a programat cea de-a IV-a etapă a sezonului, în perioada 8-9 iulie, în Cehia. Aici, pilotul maghiar al echipei orădene Carcover Racing Team, Chrobák Janos, s-a impus în cursa desfăşurată la Brno, la clasa Supersport.  

Absent motivat în cursa de la Slovakia Ring, deoarece a avut o competiţie cu juniorii pe care-i pregăteşte la propria şcoală de pilotaj, Chrobák Janos s-a revanşat în Cehia, unde a câştigat cursa şi a reamintit că este unul dintre favoriţi la câştigarea campionatului.

În cele trei etape în care a luat startul, Chrobák a câştigat de două ori (Pannonia Ring şi Brno) şi a obţinut un loc III (în etapa inaugurală de la Serres, Grecia). Chrobák l-a devansat, la Brno, pe Pap Bela, pilot orădean care concurează pe cont propriu.

Locul III a fost obţinut de Aron Romocea, pilot de asemenea din Oradea, dar care concurează pentru Pascotă Racing Ghiroc. Revenit în competiţii, orădeanul lui Rozsdas Racing Team, Laci Pentek a sosit pe locul IV, iar colegul de echipă a lui Chrobak, Silvio Muzzalupo (Carcover), s-a clasat pe locul al V-lea.

Orădeanul Cristian Ghitea, liderul clasei GP 600 Rookies, a concurat la clasa Supersport. Aceasta pentru că au fost mai multe abandonuri şi căzături la antrenamente, astfel că nu s-a întrunit numărul de piloţi pentru efectuarea startului la această categorie, iar Ghitea a primit acceptul oficialilor pentru a concura la Supersport. "Am concurat pentru a acumula experienţă şi cred că am avut o evoluţie onorabilă", a spus Ghitea care a sosit pe locul VII şi s-a ales cu 9 puncte în ierarhia generală. La Sbk Challenge, Vigh Gyorgy s-a clasat pe locul III. La Brno, Vigh a fost întrecut de Ionuţ Mistode şi Gal Barda, însă se menţine în fruntea ierarhiei generale.

Ultimele două etape se vor desfăşura pe 3 septembrie, la Motorpark România şi în Croaţia, pe circuitul de la Rijeka, pe 22 octombrie.


Clasamentele generale:

La Supersport:

1 Pap Bela 75 pct

2 Janos Chrobak (Carcover) 66 pct

3 Aron Romocea 57 pct

4 Silvio Muzzalupo (Carcover) 36 pct

La SBK Challenge:

1 Vigh Gyorgy (Carcover) 72 pct

2 Alex Szekely (Team 33Cluj) 53 pct

3 Gal Barda (Ducati, Israel) 51 pct

4  Ionuţ Mistode (ASL Racing) 50 pct

La GP 600 – (Rookies):

1 Cristian Ghitea (Carcover) 59 pct

2 Ali Yefe Yegin (Turcia) 25 pct

3 Septimiu Popa 23 pct

4. Kerem Ucar (Turcia) 20 pct