Poliţiştii l-au prins pe piromanul care, la sfârşitul lunii ianuarie, a incendiat maşina fostului consilier bisericesc ortodox din Sărand, la scurt timp după ce acesta l-a reclamat pe preotul din sat, Călin Ias, pentru deturnarea unor fonduri.

Suspectul poliţiştilor este un tânăr de 19 ani, din Vârciorog, care a fost dibuit de poliţiştii Secţiei 5 de Poliţie Rurală Oradea împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Vârciorog.

"În urma cercetărilor efectuate în cauză, poliţiştii îl bănuiesc pe acesta că, în noaptea de 27 spre 28 ianuarie a.c., în intervalul orar 23 - 00.15, în timp ce se afla pe raza localităţii Sărand, comuna Copăcel, ar fi incendiat un autoturism al unui localnic, care fusese lăsat garat pe podul din faţa unui imobil din localitate, provocând un prejudiciu de 4.000 de euro", se arată într-un comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, tânărul de 19 ani a refuzat să explice de ce a comis fapta care a fost pusă de proprietarul maşinii pe seama conflictului cu preotul ortodox din Sărand.

De altfel, în aceeşi perioadă, după cum a scris şi BIHOREANUL, persoane rămase deocamdată neidentificate au incendiat şi grajdul satului, iar cu câteva luni mai devreme au infestat fântâna din care oamenii îşi adăpau animalele.