Primăria Oradea va amenaja o pistă de alergare din tartan pe malul Crişului Repede, pornind de la capătul podului Carol I din zona Sovata de-a lungul cursului râului, paralel cu actuala pistă pentru biciclete.

Consiliul Local a aprobat joi cu unanimitate de voturi indicatorii tehnici ai investiţiei.

Potrivit hotărârii adoptate, lucrările de amenajare a pistei cu o lungime de 652 metri vor fi scoase la licitaţie pentru suma de 531.500 lei cu termen de execuţie de patru luni.

"După pistele de alergare din parcurile Brătianu şi Barcăului, avem acum lucrări la pista din Parcul Salca. Pentru că am avut solicitări şi din zona Sovata pentru amenajarea unei piste de alergare din tartan, am decis să o amenajăm pe malul Crişului", a declarat primarul Florin Birta în conferinţa de presă care a precedat şedinţa în plen.

Tartanul este o mixtură de răşină poliuretanică şi granule de cauciuc, cu elasticitate mare, care protejează articulaţiile alergătorului, dar şi cu o rezistenţă pe măsură, care îi permite să îşi păstreze proprietăţile fără să se deformeze sau să îşi schimbe culoarea.

Pe de altă parte în cadrul aceleiaşi şedinţe de joi, consilierii locali au mai aprobat amenajarea unei piste pentru biciclete cu o lungime de 182 metri care o va lega pe cea existentă acum în strada Codrilor de cea care urmează să fie amenajată pe malul Crişului Repede prin retragerea gardului Ştrandului Dinamo.

Lucrările, cu o valoare de 533.000 lei, mai implică printre altele amenajarea unui acces auto, racorduri de canalizare, montarea de stâlpi de iluminat şi refacerea gardului.