În memoria celei care a fost marea campioană a României la atletism Iolanda Balaş Soter, care a decedat pe 11 martie, directorul Clubului Sportiv Şcolar LPS Bihorul, Dan Matei, intenţionează să denumească pista de atletism a Stadionului Tineretului din Oradea după numele campioanei.

"În anii ’60, marea noastră atletă a fost prezentă de mai multe ori la Oradea şi a concurat aici, pe Stadionul Tineretului. Voi propune Consiliului de Administraţie ca pista de atletism a acestui stadion să poarte numele Iolandei Balaş Soter. Vom lua legătura cu familia sa, pentru a primi acordul acesteia. Poate în acest mod vom reuşi să determinăm şi factorii de decizie astfel încât să obţinem fondurile necesare pentru refacerea şi modernizarea pistei de atletism a stadionului", a declarat directorul Clubului Sportiv Şcolar LPS Bihorul, Dan Matei.

Iolanda Balaş Soter (1936-2016) a fost dublă campioană olimpică la săritura în înălţime, la Jocurile Olimpice de la Roma din 1960 şi la cele de la Tokyo din 1964. De asemenea, Iolanda Balaş Soter a mai cucerit două medalii de aur şi una de argint la Campionatele Europene. Între anii 1988 şi 2005, aceasta a fost şi preşedintele Federaţiei Române de Atletism.