Începute din primăvară de Administrația Bazinală de Apă Crișuri, lucrările de amenajare a unei rampe pentru bicicliști pe sub podul Centenarului din Oradea, necesare pentru continuitatea pistei de pe malul drept al Crișului Repede, au fost finalizate, dar încă nu și recepționate.

Pe bună dreptate, unii orădeni care au trecut prin zona străzii Emilian Mircea Chitul și au văzut că muncitori pe șantier nu mai sunt, dar nici finisajele nu s-au făcut încă, s-au întrebat de ce nu se lucrează.

Peste vară, locul a rămas cu un aspect neîngrijit.

ABA Crișuri a transmis, vineri, la solicitarea BIHOREANULUI, că firma Global Industrial SRL, care a executat lucrarea, și-a terminat misiunea.

„Lucrările au fost acceptate și achitate integral. Administrația Bazinală de Apă Crișuri va organiza recepția la terminarea lucrărilor, în termen de 10 zile de la data prezentei”, a transmis instituția.

Sursele BIHOREANULUI spun că lucrarea, deși finalizată, nu a putut fi recepționată de ABA pentru că, peste vară, facturile au fost plătite cu întârziere. În valoare de 490.000 lei, rampa a fost plătită din bugetul Apelor Române.

După ce se va face recepția, probabil la jumătatea lunii septembrie, lucrarea va fi predată Primăriei Oradea.

„După efectuarea recepției la terminarea lucrărilor, la care vor participa membrii delegați din partea Primăriei Oradea, precum și din partea Inspectoratului Județean în Construcții Bihor, se va întocmi un protocol de colaborare cu Primăria Oradea, în vederea amenajării rampei de către aceasta”, a mai comunicat ABA.

Așadar, pare greu de crezut că finisajele vor fi gata înainte să vină vremea rece, care va împuțina numărul bicicliștilor din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!