Rampa pentru biciclişti care coboară din strada Emilian Mircea Chitul pe malul drept al Crişului Repede pentru a face legătura cu promenada care trece pe sub Podul Centenarului din Oradea este aproape finalizată.

În cursul zilei de vineri constructorii se pregăteau de închiderea lucrărilor.

"Structura de rezistenţă a rampei de acces pentru biciclete şi cărucioare este realizată în procent de 100%. De asemenea, taluzul a fost înierbat, iar de-a lungul rampei au fost plantaţi arbuşti ornamentali", a declarat vineri pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, Anca Mihociu.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, rampa a fost realizată de ABA Crişuri pentru ca bicicliştii care circulă pe strada Emilian Mircea Chitul să poată trece pe sub pod fără să ocolească până la trecerea de pietoni de lângă sensul giratoriu din strada Moscovei, unde sunt obligați să coboare de pe bicicletă.

Noua amenajare ar putea fi dată în folosinţă înainte de sfârşitul acestei luni.

"În urma discuţiilor purtate cu Primăria Municipiului Oradea, săptămâna viitoare, ABA Crişuri va preda lucrarea, astfel încât PMO să poată desfăşura lucrările specifice de finisaj", a declarat Mihociu.

Lucrările la rampă au început pe 2 mai şi au implicat sistarea traficului auto pe strada Emilian Chitul timp de două luni.

Şantierul a stârnit nemulţumirea riveranilor. Orădenii au reclamat că, pentru a face loc construcției, ABA Crişuri a defrişat trei mesteceni sănătoşi de pe malul Crişului Repede deşi construcţia putea fi mutată 20 de metri în amonte, pe un amplasament lipsit de vegetaţie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!