Sergiu Boşca, interlopul orădean care a tras cu un pistol cu bile într-un magazin Profi de pe Bulevardul Decebal din Oradea a fost reținut de polițiști și urmează să fie prezentat unui procuror, care va decide dacă va cere sau nu arestarea lui. Și una dintre victimele sale s-a ales însă cu dosar penal. Este vorba despre Varga Zoltan, zis "Ţigu", bărbatul pe care l-a nimerit când a tras cu pistolul în magazin.

În vârstă de 26 de ani, Boșca a fost reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al  Inspectoratului de Poliție Județean Bihor în cursul zilei de vineri, fiind anchetat pentru comiterea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, la data de 6 iunie a.c., în jurul orei 17.30, aflându-se în incinta și ulterior, în fața unui magazin de pe B-dul Decebal din municipiul Oradea, ar fi fost implicat într-un conflict spontan, cu două persoane pe care le cunoștea, respectiv cu un bărbat de 50 de ani și cu o femeie de 25 de ani, ambii din Haieu, județul Bihor, soț și soție, pe care i-ar fi agresat cu o armă neletală, nesupusă autorizării, utilizând, totodată, un limbaj violent și amenințător și tulburând, astfel, ordinea și liniștea publică, iar apoi a părăsit locul faptei, fiind depistat, la scurt timp, de polițiștii de ordine publică orădeni”, se arată în comunicatul transmis sâmbătă de Poliția Bihor.

Conform documentului, bărbatul de 50 de ani a suferit leziuni care necesită pentru vindecare între 7 și 8 zile de îngrijiri medicale, iar soția sa a suferit leziuni care necesită pentru vindecare între 8 și 9 zile de îngrijiri medicale.

De altfel, și bărbatul care i-a căzut victimă este anchetat, în același dosar penal, tot pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

„Din cercetări a rezultat că, în același context, prin amenințări cu acte de violență, exercitate asupra bărbatului de 26 de ani, din Oradea, ar fi tulburat, de asemenea, ordinea și liniștea publică”, mai explică documentul.

În vreme ce Varga Zoltan este anchetat în libertate, Sergiu Boșca va fi prezentat sâmbătă în fața unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, „în vederea dispunerii de măsuri legale”.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, scandalul s-a produs joi după amiază, în jurul orei 17.30. Boşca intrase ca să-şi cumpere un hotdog într-un magazin Profi din Bulevardul Decebal, iar în timp ce aştepta, în magazin a apărut Varga Zoltan, zis "Ţigu", împreună cu soţia sa. Varga și Boșca s-au luat la ceastă pe seama unei datorii pe care Boşca o avea de achitat, după cum au relatat martorii, iar Varga chiar şi-a băgat mâna în geanta lui Boşca, să îi ia portofelul, moment în care acesta din urmă a scos un pistol și l-a amenințat că-l împușcă. Conform martorilor, acela a fost momentul în care cearta a degenerat în bătaie.

Cei doi s-au îmbrâncit, Varga striga după Poliţie, iar Boşca a început să tragă cu pistolul, nimerindu-l atât pe Varga cât și pe soția sa, iar apoi a fugit. În timp ce oamenii legii îl căutau, Boşca a postat un filmuleţ pe reţelele de socializare, cu un text de două fraze în care îşi prezenta propria variantă legată de incident. Înregistrarea a fost făcută chiar de agresor se vede cum Varga se afla deja la uşa magazinului, când Boşca a strigat, reproşându-i victimei sale că este "cămătar, sifon", care "bagă mâna cu japca în borsetă".

Ancheta în acest caz este continuată de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, „pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor două persoane”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!