Formaţia orădeană de baschet masculin CSM CSU are un nou jucător. Este vorba despre croatul Kristijan Krajina. În vârstă de 29 ani, acesta a semnat un angajament cu campioana României valabil până la încheierea actualului sezon.

Kristijan Krajina evoluează pe postul de pivot, este înalt de 2.08 metri şi este născut pe 28 decembrie 1990 la Osijek, Croaţia. 

Conform site-ului clubului, baschetbalistul croat vine de la VEF Riga, formaţie letonă angrenată în Liga Letonă-Estoniană. "Aici a bifat 20 prezenţe şi a avut medii statistice de 14.0 puncte, 6.5 recuperări (2.3 ofensive), 2.3 pase decisive, 0.6 capace şi 0.4 intercepţii în 24.0 minute pe partidă. A avut procentaje de 66% la aruncările din acţiune şi 70% la linia de pedeapsă", după cum mai menţionează sursa citată.

În acest sezon, Kristijan Krajina a evoluat cu fosta sa echipă de club în Basketball Champions League. Aici a bifat 14 apariţii şi a avut medii statistice de 9.1 puncte, 6.7 recuperări, 1.3 pase decisive, 0.5 intercepţii şi 0.4 capace pentru 11.5 la eficienţă în 25.0 minute pe meci. A terminat campania continentală cu procentaje de 52% la aruncările din acţiune şi 56% la libere.

Baschetbalistul croat a studiat şi deprins tainele baschetului în Statele Unite ale Americii, unde a absolvit atât liceul, dar şi studiile superioare.

"Cariera profesionistă a lui Kristijan a demarat în 2015, alături de Sibenik, în primul eşalon al Croaţiei. În vara anului 2016 s-a transferat la KK Zadar, formaţie alături de care a evoluat şi în Liga Adriatică. În vara anului 2019 s-a transferat la VEF Riga. El şi-a reziliat recent angajamentul cu formaţia baltică şi a devenit eligibil să se alăture formaţiei orădene", mai precizează reprezentanţii clubului orădean.