Rectorul Cornel Antal a declarat, miercuri, că Universitatea Oradea a invitat delegaţia ARACIS (Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior) să verifice instituţia pe care o conduce după ce, anul trecut, vizita a fost amânată din cauza faptului că Facultatea de Medicină şi Farmacie primise un calificativ slab, de "încredere limitată", ceea ce însemna că a primit, de asemenea, şi un termen pentru remedierea deficienţelor.

"Delegaţia ARACIS trebuie să evalueze 38 de programe de licenţă care trebuiau acreditate definitiv, pentru care aveam doar acreditare provizorie, precum şi a 10 programe de masterat", a explicat Antal.

Rectorul a mai afirmat că obiectivele Universităţii pentru acest an se referă, aproape fără excepţie, la creşterea calităţii actului de învăţământ. Este vorba despre suspendarea programelor de studii care nu au căutare pe piaţa muncii, acreditarea Institutului de Cercetare-Dezvoltare, creşterea ponderii articolelor recunoscute pe plan mondial în evaluarea cadrelor didactice, precum şi despre atragerea studenţilor în activităţile de cercetare.

De asemenea, a mai arătat Cornel Antal, Universitatea va continua să constituie departamente de specialitate, astfel încât, de pildă, să existe cât mai puţine suprapuneri de natură să risipească resursele financiare şi umane. "Avem la o mulţime de facultăţi laboratoare de chimie, slab dotate, în loc să avem unul la Facultatea de Ştiinţe şi unul la Medicină şi Farmacie, bine dotate", a exemplificat rectorul.

În ce priveşte proiectele de investiţii pe acest an, Cornel Antal a menţionat finalizarea construcţiei şi dotării căminelor din Campus II, demararea lucrărilor de construcţie a Facultăţii de Muzică (din fondurile proprii ale Universităţii, deoarece bugetul de stat nu a alocat în acest scop niciun leu pe anul 2010), amenajarea unui chioşc alimentar în incinta Campusului şi a unei spălătorii de rufe pentru studenţi, în aceeaşi locaţie.