Producătorul orădean de mase plastice Plastor SA va dona municipalităţii 1.200 de coşuri de gunoi de culoare verde care vor fi montate în oraş. "Cele 1.200 de pubele în valoare de 1,2 miliarde lei vechi, cu TVA inclus şi vor fi predate municipalităţii până în ianuarie 2010 pentru urmând să fie montate în oraş în cursul până la sfârşitul lunii mai", a declarat primarul Ilie Bolojan, luni, în cadrul unei conferinţe de presă. Bolojan a mai spus că până în toamna anului viitor municipalitatea va dubla de la circa 2.300 la 5.000 numărul coşurilor de gunoi amplasate în municipiu.

Prezent la eveniment, directorul general al Plastor, Ion Şereş, a spus că noile coşuri sunt mai fiabile decât precedentele. "E vorba de acele coşuri verzi care au fost deja montate în staţiile de tramvai şi pe Calea Clujului. Au avantajul că dacă sunt vandalizate şi li se rupe capacul, acesta se poate fără să fie dată jos toată pubela, economisind astfel bani", a spus Ioan Şereş.

Donaţia făcută de firma Plastor este cea mai mare de până acum. Primăria mai beneficiază de un parteneriat cu RDS RCS care donează în întregime echipei de polo a Clubului Sportiv Municipal, sumele încasate pentru convorbirile făcute de funcţionarii municipalităţii.

Înfiinţată în 1914 ca Fabrica de agrafe şi Piepteni, Plastor SA produce articole de menaj, grădină şi ambalaje din mase plastice.