Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Bihor a făcut plăţi în valoare de 14 milioane euro în perioada stărilor de urgenţă şi alertă.

Cele mai mari sume au fost plătite la cererea primăriilor care au investit în lucrări de modernizare a infrastructurii. "Cei mai mulţi bani s-au îndreptat către unităţile administrativ - teritoriale din mediul rural al judeţului, 118 cereri de plată autorizate în valoare de 4.650.000 euro, fiind decontate lucrările de asfaltare, apă şi canalizare, construirea de grădiniţe şi şcoli, cămine culturale", se menţionează într-un comunicat transmis luni de OJFIR Bihor.

Pe locul imediat următor se numără finanţările de 2,7 milioane euro acordate celor 76 de agricultori care au investit în modernizarea fermelor, alocări de 2,15 milioane euro virate celor 426 de fermieri care şi-au implementat planul de afaceri şi plăţile de 1,7 milioane euro făcute către reprezentanţii a 484 de ferme mici de familie.

În perioada 15 martie -  3 iulie OJFIR a făcut plăţi către fermieri în valoare de 1,15 milioane euro pentru depozitarea, procesarea, marketingul şi comercializarea produselor agricole şi a finanţat cu 1,5 milioane lei sectorul activităţilor non-agricole.

Absorbţiile făcute sunt cu atât mai importante cu cât în perioada situaţiei de urgenţă, iar apoi alertă, o parte din angajaţii OJFIR Bihor au lucrat de acasă, iar majoritatea documentelor au fost procesate şi eliberate online.

Beneficiarii au fost invitaţi la sediul instituţiei doar pentru semnarea documentelor finale, care s-a făcut în aer liber.