Domnul doctor Ovidiu Pleşa de la Casa de Pensii a ajuns în instanţă pentru 235 de fapte de corupţie şi pentru şpăgi totalizând 56.000 lei, perioada de monitorizare fiind de o lună şi câteva zile. Asta înseamnă că pe an, scăzând concediile şi sărbătorile legale, omul a făcut peste 100.000 euro din mită şi a comis peste 2.000 de fapte de corupţie. În 10 ani, la Pensii poţi face milionul de euro din mită, başca 20.000 de fapte.

Pe lângă ce băga omul la teşcherea, pagubele pentru stat erau uluitor de mari. De când reţeaua de şpăgari a fost demantelată, sumele economisite la buget sunt uriaşe. Cu toate acestea, Tribunalul a decis că Pleşa poate fi condamnat cu suspendare, pe motiv că are studii superioare şi a promis că se face băiat cuminte.

Nu sunt genul care să ceară sânge şi ani grei de puşcărie. Dar Justiţia, pe lângă rolul coercitiv, îl mai are şi pe acela de a da exemplu. Păi, ce să priceapă cei care i-au luat locul? Că pot fura nestingheriţi riscând cel mult o pedeapsă cu suspendare?

Acum, Curtea de Apel i-a dat o pedeapsă cu executare. Prin asta, s-a făcut dreptate inclusiv în interiorul Justiţiei, ferind-o de ridicol. Pentru că a-l lăsa liber pe Pleşa după un asemenea palmares însemna să laşi în ofsaid o grămadă de judecători care au dat sentinţe cu condamnare pentru fapte infinit mai puţin periculoase!

Sigur, domnul doctor poate cere clemenţă, pe motiv că i-a tras şi pe alţii după el. Dar asta nu înseamnă că isprăvile sale nu există, ci doar că a mai adăugat una, pe cea de turnător.

Citiți pe aceeași temă articolul Sentinţă întoarsă: Doctorul șpăgar Ovidiu Pleşa, de la Casa de Pensii, a fost condamnat la închisoare cu executare!