Americanii de la Plexus îşi urmăresc programul de dezvoltare stabilit în mai 2013 la inaugurarea fabricii de module electronice, investiţie de 30 milioane de dolari făcută pe un amplasament de 27.000 de metri pătraţi în parcul industrial Eurobusiness.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul Eurobusiness Industrial Park, grupul american ar putea ajunge la 500 de angajaţi orădeni în următorii doi ani, faţă de 320, câţi numără în prezent. Pe site-ul grupului sunt prezente acum cel puţin 20 de joburi vacante în Oradea.

Reprezentanţii companiei au estimat anul trecut, la deschiderea fabricii, la circa 100 de persoane numărul de angajaţi în momentul în care fabrica va fi complet operaţională.

Grupul Plexus este prezent în Oradea din 2009, având iniţial sediul într-un spaţiu închiriat pentru ca din 2013 să îşi mute activitatea în parcul industrial. Potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, compania a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 121 milioane lei, echivalentul a 27 milioane euro, nivel similar celui din 2012.

Plexus produce componente electronice pentru domeniul comunicaţiilor, medical, industrial, al apărării, securităţii şi al aviaţiei, în fabrici din America de Nord, Europa şi Asia.