PMP Bihor se chinuie din greu să îndeplinească "targetul" pentru susţinerea candidaturii la Preşedinţie a lui Cristian Diaconescu, fiind extrem de departe faţă de limita minimă de 10.100 semnături impuse prin lege pentru fiecare judeţ.

"Am strâns cam 600 de semnături până acum, dar cred că numărul este deocamdată irelevant, deoarece am început acţiunea abia luni, după ce vinerea trecută a fost aleasă noua conducere a organizaţiei", a declarat pentru BIHOREANUL preşedintele PMP Bihor, Marton Attila.

Acesta a afirmat că noua conducere abia s-a acomodat cu funcţiile, astfel că strângerea de semnături va continua într-un ritm mai rapid după trecerea sărbătorii de Adormirea Maicii Domnului. "Cele 600 de semnături le-am strâns în cinci zile, dar campania va continua într-un ritm mai susţinut de săptămâna viitoare", a spus Marton Attila.

Preşedintele PMP Bihor a adăugat că nu a remarcat în cadrul organizaţiei vreun boicot sau o demobilizare în acţiunea de strângere a semnăturilor pentru susţinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu şi că doar suprapunerea alegerilor interne din organizaţie a determinat ritmul slab al colectării semnăturilor.

Un adevărat scandal s-a iscat în PMP după ce susţinătorii şefei formale a partidului, Elena Udrea, au declarat că aceasta ar trebui să candideze la Preşedinţie, nicidecum preferatul lui Traian Băsescu, deoarece Cristian Diaconescu (fost candidat la şefia PSD, fost vicepreşedinte şi fost ministru din partea social-democraţilor) este total lipsit de carismă.

În replică, apropiaţii lui Băsescu, între care inclusiv fiica preşedintelui, EBA, au acuzat-o pe Udrea şi anturajul acesteia că sabotează strângerea de semnături pentru Diaconescu, astfel încât să-i croiască drum spre candidatură fostei "blonde de la Cotroceni".