Votul intern, organizat pe propria pagină de Facebook, de către cei 25 membri ai Consiliului Executiv Judeţean Bihor al PMP, a dat câştig de cauză Elenei Udrea în încercarea acesteia de a deveni candidat la Preşedinţia României, în locul celei pe care, luna trecută, ea însăşi l-a anunţat ca viitor candidat, Cristian Diaconescu, fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu şi fost vicepreşedinte al PSD.

"În urma votului care s-a desfăşurat de vineri până duminică seară pe pagina privată a Consiliului Executiv Judeţean, 58,8% din membrii conducerii organizaţiei s-au pronunţat pentru candidatura doamnei Elena Udrea, iar 41,2% pentru cea a domnului Cristian Diaconescu", a declarat luni, pentru BIHOREANUL, preşedintele PMP Bihor, Marton Attila.

Până în urmă cu două săptămâni, organizaţia judeţeană a PMP Bihor a reuşit să strângă doar 600 de voturi pentru susţinerea candidaturii la Preşedinţie a lui Cristian Diaconescu, dintr-un necesar de 10.100 voturi prevăzut de lege.

În ceea ce priveşte anunţul lui Cristian Diaconescu, potrivit căruia este decis să candideze chiar dacă nu va avea sprijinul partidului, liderul PMP Bihor declarase sâmbătă că apreciază drept "firesc" demersul fostului consilier prezidenţial. "Personal, cred că e firesc aşa. Inclusiv preşedintele Traian Băsescu îl va susţine, pentru că nu degeaba a fost primul care a semnat pentru susţinerea candidaturii sale", a spus liderul PMP Bihor.