Consilierii judeţeni l-au validat, joi, în unanimitate, pe liberalul Marius Adrian Chipurici, ca membru al Consiliului Judeţean Bihor, după ce colegul de partid al acestuia, Laurenţiu Păşcuţi, şi-a dat demisia din această calitate.

Păşcuţi a demisionat la începutul acestei luni, deoarece ANI a considerat că se află în incompatibilitate, fiind în acelaşi timp atât consilier judeţean, cât şi consilier personal al preşedintelui CJ Radu Ţîrle.

Marius Chipurici a devenit consilier judeţean întrucât era următorul pe lista de candidaţi pe care PNL Bihor a depus-o la alegerile din 2008 pentru Consiliul Judeţean. Într-o scurtă declaraţie făcută după rostirea jurământului, Chipurici a spus că se simte "onorat să reprezinte PNL şi interesele locuitorilor judeţului Bihor", chiar dacă până la încheierea mandatului a rămas doar un an.

Chipurici are 41 de ani, este medic de profesie, iar în urmă cu patru ani a condus Direcţia Judeţeană pentru Tineret, fiind înlocuit de coaliţia PDL-PSD. Deşi a dat în judecată Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sporturilor, contestând decizia de revocare din funcţie, şi deşi a câştigat acest proces, instanţa hotărând repunerea sa la şefia Direcţiei pentru Tineret, acest lucru nu s-a mai întâmplat întrucât Guvernul a decis comasarea acestei instituţii cu Direcţia Judeţeană de Sport, în fruntea noii instituţii fiind numit un reprezentant al PDL, Sorin Buhaş.