Liberalii bihoreni au votat, joi seară, lista scurtă de politicieni pe care vor să îi transforme în acest an în parlamentari, organizația județeană a PNL mizând pe faptul că la alegeri va câștiga un mandat de senator și trei de deputați.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, după ședința de marți, în care au votat o listă cu 7 pretendenți la Parlamentul României, joi au avut loc alte două întruniri, pentru stabilirea candidaților care vor ocupa locurile eligibile și ordinea lor la Camera Deputaților.

Liberalii au supus votului lista care prevede că la Senat candidatul eligibil va fi Ilie Bolojan, președintele PNL Bihor și al Consiliului Județean Bihor, reales în vară, iar la Camera Deputaților vor candida, în această ordine, actuala senatoare Arina Moș, fostul prefect Dumitru Țiplea, și șeful OJFIR Bihor, Cristian Buzlea.

Lista a fost întâi supusă votului în Biroul Politic Județean al PNL Bihor, unde 31 de membri s-au pronunțat în favoarea ei, iar doi împotrivă, iar apoi în Comitetul de Coordonare Județean, unde cei 302 liberali prezenți au aprobat, în unanimitate, candidaturile celor patru colegi și ordinea propusă pentru buletinele de vot, la Camera Deputaților.

Pentru că plecarea lui Bolojan la București este aproape certă, liberalii au făcut deja calcule și pentru conducerea CJ Bihor, stabilind că interimar la șefia județului va fi actualul vicepreședinte Mircea Mălan, iar când vor avea loc alegeri, el va fi și candidatul PNL Bihor.

Lista votată joi de liberalii bihoreni va trebui validată de Biroul Politic Național al PNL, ceea ce pare însă o formalitate.

Alegerile pentru Parlamentul României vor avea loc pe 1 decembrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!