În frunte cu Ilie Bolojan, candidații PNL Bihor la Senat și Camera Deputaților și-au înregistrat, joi, dosarele la Biroul Electoral Județean, iar ulterior o parte dintre ei au motivat de ce candidează, sinteza făcând-o președintele organizației.

Acesta a spus că viitorii parlamentari ai PNL Bihor vor avea două obiective principale: din Parlament să susțină investițiile și dezvoltarea județului, dar și să facă „tot ce ține de noi” pentru a avea „un stat eficient, o țară de încredere și prosperă pentru toți românii”.

48.000 de susținători

La ora 12 fix, conform unei programări făcute în prealabil, la sediul Biroului Electoral Județean Bihor din clădirea Prefecturii s-au prezentat, vineri, viitorii candidați ai PNL Bihor, veniți în grup de la sediul partidului, cu dosare în brațe, pentru a-și înregistra legal candidaturile.

Potrivit președintelui organizației, Ilie Bolojan, la dosare au fost atașate și liste de susținere cu 48.000 semnături, un număr aproape dublu față de cel necesar, de 5% din totalul alegătorilor din județ.

Formalitatea a durat circa două minute, iar la finalul ei reprezentanții BEJ le-au urat succes candidaților.

PNL Bihor este primul partid parlamentar care își înregistrează candidaturile pentru Parlament în județ, cu o zi în urmă fiind înregistrat dosarul de candidaturi depus de Partidul Social Democrat Unit (PSDU). Pentru vineri și-a făcut programare un actual primar PNL de comună, Dorin Curtean, edilul din Popești dorind să candideze independent pentru Parlament.

În momentele când delegația PNL și-a depus candidaturile, în holul Prefecturii se aflau circa 12 bărbați nemulțumiți că la Serviciul Înmatriculări Bihor publicul va fi deservit doar pe bază de programări online, fără însă ca aceștia să vocifereze sau să protesteze, ci doar așteptând să fie primiți de conducerea Prefecturii pentru a-și spune nemulțumirea.

„O voce puternică”

După consumarea formalităților, reprezentanții PNL Bihor au făcut scurte declarații în Parcul Traian, la ieșirea din Prefectură, pentru a explica atât cum vor duce campania electorală, cât și ce obiective vor avea în Parlament.

„În această campanie vom avea întâlniri cu bihorenii în fiecare localitate din județ, ca să ne prezentăm viziunea pentru Bihor în următorul mandat. Obiectivul principal al echipei noastre este să fim o voce puternică în Parlamentul României și un sprijin pentru investițiile județului Bihor, un partener al administrațiilor locale”, a spus Bolojan.

Gheorghe Bota (primar al comunei Rieni pentru al patrulea mandat) a afirmat că vrea să „dispară bariera între politicieni și cetățeni”, Arina Moș (foto jos, în prezent senator) a spus că „serviciile publice trebuie deschise spre cetățean”, fostul prefect Dumitru Țiplea a amintit despre experiența dobândită în 20 de ani de antreprenoriat și 10 ani în administrație, iar Călin Gal (vicepreședinte CJ Bihor) a spus, referindu-se la echipa PNL, că „în ultimii ani am muncit pe brânci” și asta va face și în Parlament.

„În această campanie vom avea întâlniri cu bihorenii în fiecare localitate, ca să ne prezentăm viziunea pentru Bihor în următorul mandat. Pentru mine este o onoare să fiu alături de echipa noastră, de administrațiile noastre. Campania noastră va avea două direcții principale: sprijin pentru Bihor din București, pentru autoritățile locale, pentru investiții și respect pentru bihoreni, și respect pentru România, ceea ce înseamnă că vom face tot ce ține de noi în Parlamentul României pentru a putea să avem un stat eficient, o țară de încredere și prosperă pentru toți românii”, spus Bolojan.

Un senator și trei deputați

La depunerea candidaturilor au fost prezenți aproape toți candidații PNL Bihor, atât pentru Senat - Ilie Bolojan, Gheorghe Bota, Ancuța Șchiop (directoarea Bibliotecii Județene), Teofil Filimon (viceprimar Oradea), Gabriel Popa (primarul municipiului Beiuș) și Mircea Mălan (vicepreședinte CJ Bihor) –, cât și pentru Camera Deputaților: Arina Moș, Dumitru Țiplea, Călin Gal, Cristian Bulzea (directorul AFIR Bihor), Janos Kiss (în prezent deputat), Marcela Prada (consilier județean), Adrian Foghiș (secretar de stat în Ministerul Transporturilor), Mihai Sferle (primar Cociuba Mare), Ioan Mărcuș (primar Sântandrei) și Florin Birta, primarul Oradiei.

Singurii care au lipsit de la BEJ Bihor au fost Gheorghe Carp (managerul Spitalului Județean, fost senator) și primarul din Ștei, Iulian Balaj.

De notat că PNL Bihor consideră eligibile prima poziția pe lista de candidați la Senat și primele trei pe lista de candidați la Camera Deputaților, dar o parte a liberalilor speră la două mandate de seantor și patru de deputat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!