PNL Bihor deschide calea negocierilor cu UDMR. Acesta este titlul unui extrem de scurt comunicat de presă dat publicităţii joi de către Biroul de Presă al PNL Bihor care anunţă, practic, "rezilierea" alianţelor realizate în 2012 cu PSD în plan local.

"Reunit astăzi, 20.11.2014, în şedinţă extraordinară, Biroul Politic Judeţean al PNL Bihor (PNL+PDL) a decis să invite organizaţia judeţeană a UDMR la o negociere politică pentru identificarea premiselor în baza cărora proiectelor municipiului Oradea şi judeţului Bihor vor putea beneficia în cel mai scurt timp de susţinerea solidară a celor două formaţiuni politice", este conţinutul integral al comunicatului.

Potrivit unor surse politice din cadrul PNL (formaţiunea rezultată din fuziunea dintre PNL şi PDL), dar şi din UDMR, negocierile dintre cele două formaţiuni au ca prim obiectiv modificarea majorităţilor din Consiliul Judeţean Bihor (în prezent aici majoritatea fiind controlată de PSD-UDMR) şi din Consiliul Local Oradea (unde numărul consilierilor PSD şi UDMR era cu unul mai mic decât cel al reprezentanţilor PNL şi PDL).

"Practic, până săptămâna viitoare ne-am propus schimbarea şefului PSD Bihor, Ioan Mang, din funcţia de vicepreşedinte al CJ, şi a şefului PSD Oradea, Ovidiu Mureşan, din funcţia de viceprimar al municipiului", a declarat pentru BIHOREANUL o sursă din PNL.

Perspectiva schimbării lui Ioan Mang din poziţia de secund pe care o are în administraţia judeţeană a fost sugerată prima oară marţi, într-o conferinţă de presă, de către copreşedinţii PNL Bihor, Cornel Popa şi Gavrilă Ghilea.

Despre schimbarea majorităţii din Consiliul Local, unde reprezentanţii PSD se opun tot mai des proiectelor iniţiate de primarul Oradiei, Ilie Bolojan a vorbit public într-un interviu acordat BIHOREANULUI chiar cu o săptămână înaintea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.