Fost membru al PNL Gavril Grebenişan a încercat, luni, să revină în partid, în cadrul unei şedinţe a Biroului Municipal Oradea condusă, în lipsa preşedintelui Ilie Bolojan, de viceprimarul Gheorghe Carp.

După un scurt schimb de replici provocat de foşti colegi care i-au reproşat trecutul recent, adică ruperea PNL şi înfiinţarea organizaţiei judeţene a Partidului Liberal Democrat iar apoi activitatea din PDL, cererea de adeziune a lui Grebenişan a fost supusă la vot şi a fost aprobată cu un scor strâns. Încercarea de come-back a lui Grebenişan a luat sfârşit, însă, joi, când Biroul Judeţean al PNL Bihor a respins validarea cererii de adeziune.

"Nu pot să spun nici cu câte voturi a fost acceptat de Biroul Municipal, nici cu câte a fost respins de Biroul Judeţean. Dar pot să vă spun că la judeţ scorul a fost zdrobitor în defavoarea lui", a declarat pentru BIHOREANUL Valeriu Boeriu, vicepreşedinte al organizaţiei, care a condus reuniunea Biroului Judeţean în locul liderului Cornel Popa.

Boeriu a mai afirmat că motivul respingerii lui Grebenişan este dublu: "Nu am uitat atacurile dure pe care domnul Grebenişan le dădea împotriva PNL ca reprezentant al PLD şi apoi al PDL, şi nici nu vrem să încurajăm trădarea şi traseismul".

Contactat de BIHOREANUL, surprinzător, Grebenişan a declarat că lucrurile stau taman pe dos şi că ar fi fost acceptat din nou în PNL. "Nu este adevărat că aş fi fost contestat. Nu s-a întâmplat. Am semnat adeziunea şi am fost primit în partid. A fost o şedinţă şi nu a fost nicio obiecţie. A fost unanimitate la vot. Sunt în PNL", a susţinut el, transformând în realitate propriile dorinţe.

Gavril Grebenişan, profesor la Universitatea din Oradea, a fost membru al PNL până în 2007, anul în care, când Teodor Stolojan a înfiinţat Partidul Liberal Democrat, a primit şefia organizaţiei Bihor a PLD.

Ulterior, după ce PLD a fost înghiţit de PDL, Grebenişan a devenit vicepreşedinte al acestei formaţiuni, dar numai până la alegerile locale din 2008. Atunci, deşi proaspăt ales consilier judeţean pe lista PDL, a fost exclus pe motiv că nu şi-a achitat taxa de campanie, în sumă de 200 de milioane de lei vechi.