Vicepreședinte, din 2020, al Consiliului Județean Bihor, Călin Gal a renunțat prin demisie atât la funcția de conducere, cât și la simpla calitate de membru al deliberativului județean.

El a declarat BIHOREANULUI că prin demisie a urmărit să nu intre într-o situație de incompatibilitate, căci la alegerile locale din 9 iunie a obținut atât un nou mandat în CJ Bihor, cât și unul de consilier local în Sânmartin, pentru care a optat și pe care vrea să-l păstreze în următoarele două luni, până va fi validat, cel mai probabil, ca deputat.

Demisionar de o săptămână

Plenul CJ Bihor, convocat în reuniune ordinară de lucru pentru marți, 29 octombrie, va lua act de „constatarea încetării mandatului de vicepreședinte al CJ Bihor și a mandatului de consilier județean” în ceea ce-l privește pe Călin Gal, ales în septembrie 2020, în urma demisiei acestuia din ambele calități înregistrate de administrația județeană cu o săptămână în urmă, pe 22 octombrie, după cum reiese din documentația publicată pe site-ul instituției.

Potrivit acesteia, Gal a demisionat având în vedere prevederile Legii 161/2003, privind „unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice”, mai concret pentru a evita o situație de incompatibilitate.

A ales Sânmartinul

Contactat de BIHOREANUL. Călin Gal a declarat că, prin demisia din calitatea de vicepreședinte și din cea de membru al CJ Bihor, a dorit să evite situația de incompatibilitate cu o altă calitate, de consilier local în comuna Sânmartin, obținută în alegerile locale din 9 iunie.

De altfel, în primăvară, Gal a candidat nu doar pentru un nou mandat de consilier județean, ci și pentru Primăria Sânmartin și pentru Consiliul Local al acestei comune. „Am fost validat în calitate de consilier local în Sânmartin și am dorit să păstrez această poziție, de altfel vineri (n.r. – 25 octombrie) am și depus jurământul în această calitate de consilier local, iar conform legii nu puteam deține și calitatea de consilier județean”, a spus Gal.

Dar numai pentru 2 luni

În condițiile în care Gal este, acum, și candidat al PNL Bihor la Camera Deputaților pe o poziție eligibilă, al doilea pe listă, BIHOREANUL l-a întrebat dacă va renunța la calitatea de consilier local sau la cea de deputat, dacă va fi ales. Răspunsul? Vrea să o exercite pe aceasta din urmă, dar până atunci va activa în Consiliul Local Sânmartin, cu gândul la alegerile din... 2028.

„Dacă voi fi ales deputat, voi renunța la poziția de consilier local, dar asta până la validarea mandatelor de deputat vor mai trece cam două luni, iar în această perioadă vreau să fiu în Consiliul Local, fiindcă sunt și președinte al organizației locale a PNL Sânmartin și vreau să setăm lucrurile pentru perioada următoare și pentru 2028”.

Cum ar veni, de la județ la comună și de la comună în Parlament, dar peste patru ani n-ar fi exclus să candideze din nou la Primăria Sânmartin...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!