Poliţia Locală Oradea a aplicat USR 18 amenzi în valoare de câte 1.000 lei pentru afişaj ilegal, cu mesaje anti-liberale. Poliţiştii locali au surprins la începutul lunii decembrie trei echipe care, folosindu-se de maşini, inclusiv de una aparținând biroului notarial al soției liderului USR Bihor, Silviu Dehelean, s-au deplasat în oraş şi au lipit ilegal pe diferite clădiri afişe cu mesaj politic.

La lipit de afişe anti-liberale...

"În seara zilei de 3 decembrie, agenţii Poliţiei Locale Oradea au surprins trei grupuri a câte 2 persoane, care folosind o maşină a Partidului Uniunea Salvaţi România (USR) şi două maşini ale unor entităţi private, respectiv Novativ Imobiliare S.R.L şi Birou Individual Notarial Renata Dehelean, au lipit în mod ilegal afişe politice în mai multe zone din oraş", a anunțat miercuri Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

Potrivit informării, acţiunea s-a desfăşurat "în afara perioadei electorale", iar afişele au fost lipite în zone precum Parcul Traian, Calea Aradului şi Bulevardul Decebal.

Afişele ilegale purtau mesaje politice anti-liberale, cum ar fi "PNL foame de bani" şi "PNL sluga PSD" şi făceau trimitere la pagina de internet "pnltaxemari.ro" asumată oficial de USR.

"Pentru afişele nelegale amplasate de USR în municipiul Oradea au fost aplicate, până la acest moment, 18 amenzi contravenţionale, fiecare în valoare de câte 1.000 de lei (minimul prevăzut de actul normativ pentru această faptă)", se menţionează în comunicat.

Sancţiunile au fost aplicate în baza Regulamentului de organizare şi desfăşurare a activităţii de publicitate instituit prin Hotărârea de Consiliu Local 370 din 2020.

"Vom contesta amenzile"

Contactat de BIHOREANUL, deputatul Silviu Dehelean, preşedintele USR Bihor, a spus că nu ştia despre numărul mare de amenzi primite de USR. "Ştiam de 9 amenzi aplicate la nivel naţional, nu de 18 amenzi date doar în Oradea", a spus Dehelean.

Informat cu privire la comunicatul Primăriei Oradea, USR-istul a refuzat să poarte o discuție și a ţinut să îşi precizeze punctul de vedere în scris.

"Afişele despre care se vorbeşte în comunicat nu sunt electorale, ele comunică un adevăr, iar cineva trebuie să spună acest adevăr, pentru că mass-media sunt de multe ori plătite să cosmetizeze sau să ascundă adevărul", a transmis Dehelan, care a precizat că "amenzile care au ajuns la noi vor fi contestate".

Deputatul consideră justificat demersul USR. "Campania exprimă un adevăr simplu şi uşor de verificat: PNL creşte taxele românilor şi o face de când a intrat în colaborarea toxică pentru România cu PSD. PNL gestionează ministerul Finanţelor şi a distrus bugetul ţării şi a frânat economia", a mai scris el.

Acesta nu a menţionat, însă, care a fost motivul pentru care USR a apelat la soluţia afişajului ilegal pentru a-şi face cunoscut mesajul anti-liberal și nu a făcut nicio referire legată de prezența mașinii biroului notarial al soției sale la acțiunea de lipire a afișelor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!