Municipalitatea orădeană pregăteşte construirea unui pod nou peste Peţa în zona blocurilor ANL din Calea Aradului şi amenajarea unei străzi noi pentru fluidizarea traficului prin giraţia de la ieşirea din Oradea spre Arad.

Încă un pod!

Locuitorii blocurilor ANL ar putea să scape de efortul de a ocoli prin sensul giratoriu de la ieşirea către Arad atunci când vor să circule de fapt către oraş.

"Astăzi avem o problemă la ieşirea din zona blocurilor ANL. Şoferii care vor să meargă spre oraş ies în Calea Aradului şi întorc în sensul giratoriu. Pentru a evita aglomerarea intersecţiei vom construi un pod nou peste Peţa în aval de Calea Aradului", a declarat primarul Ilie Bolojan, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Noul pod va fi construit la capătul blocurilor din Aleea Călinului, în prelungirea străzii Nicolae Firu, şi va lega cartierul Veteranilor de strada Trotuşului, care iese în Henrik Ibsen.

Acesta va fi la fel de folositor şi locuitorilor din Ioşia care doresc să iasă din oraş spre Sântandrei fără a mai ocoli prin sensul giratoriu.

"Cei care locuiesc în această parte şi vor să o ia spre Sântandrei trec podul, ies în centură prin viraj la dreapta şi intersecţia Calea Aradului se deblochează", a spus edilul.

Cu bretele de viraj la dreapta...

În plus, pentru reducerea numărului de maşini care aglomerează în prezent sensul giratoriu de la ieşirea din Oradea spre Arad, municipalitatea va amenaja două bretele pentru viraj la dreapta cu ocolirea giraţiei din cele patru aflate în proiect.

Lucrările la prima bretea, care va trece prin faţa blocurilor ANL pentru a lega Calea Aradului de Calea Sântandreiului vor începe la finalul acestei săptămâni.

"Dacă vremea va fi bună, în decembrie ar trebui să se termine lucrările", a spus primarul. Breteaua va fi amenajată de firma Construcţii Bihor pentru suma de 1,2 milioane lei, fără TVA.

O lucrare similară va fi realizată şi pe cealaltă parte a şoselei de centură, pe sensul de mers dinspre Calea Sântandreiului către Calea Aradului. Licitaţia organizată de Primărie a fost câştigată de firmele Trebon şi Costavoc.

"Ne dorim ca la primăvară să fie operaţională şi această bretea, care va face ca circulaţia la intrarea în Oradea dinspre Arad să fie mult fluidizată", a spus Bolojan.

Primarul a mai afirmat că în urma lucrărilor la linia de tramvai, în primăvara anului viitor, strada Calea Aradului va fi frezată şi asfaltată la loc. La fel se va întâmpla şi cu strada Octavian Goga, paralelă străzii Vlădeasa, care va fi modernizată.