Un pod de pe DN 76, din zona localității Drăgănești, care leagă orașele Oradea și Deva, s-a surpat, marți, din cauza ploilor.

Potrivit centrului InfoTrafic al Poliției Române, traficul a fost întrerupt în acea zonă și deviat pe ruta Beiuș - DJ 764F - Tărcaia - Sudrigiu - DN 76.

Din imaginile transmise la fața locului de jurnalistul independent Horia Dumitraș se vede cum într-o zonă a carosabilului a apărut o groapă uriașă, iar autoritățile aflate la fața locului au hotărât la început restricționarea traficului pe o singură bandă, iar mai apoi devierea acestuia. 

Pentru acea zonă a județului, meteorologii au emis un cod roșu de ploi, valabil până la ora 18. Sunt vizate, concret, localitățile Buntești, Pietroasa, Remetea, Curățele, Budureasa, Căbești, Rieni și Câmpani.

De asemenea, este în vigoare un cod roşu hidrologic în bazinele hidrografice Iad, Drăgan, Crişul Negru.

"Va continua să plouă abundent și se vor acumula în general 30-45 l/mp - în ultimele 6 ore în zonă s-au cumulat 75-80 l/mp, iar de la începutul ploii (în ultimele 16 ore), în jur de 140 l/mp", a transmis ANM.

Vezi imagini de la fața locului: 


În urmă cu câteva ore, din cauza ploilor abundente, o familie cu patru copii a fost evacuată din casă, din comuna Pietroasa, satul Cociuba Mică, deoarece locuința în care aceştia stau se află foarte aproape de Crişul Pietros, un râu al cărui debit a crescut semnificativ şi care curge la vale şi cu cantităţi mari de gunoaie.