Fostul fotbalist orădean Mihai Neşu a afirmat că viaţa lui s-a schimbat radical, însă "radical în bine", după accidentul pe care l-a suferit în 2011 la un antrenament, în urma căruia a ajuns în scaun cu rotile şi cu alte grave probleme de sănătate. Asta pentru că, spune el, de atunci încearcă prin tot ce face să fie "un om mai bun".

Învitat la "Podcastul faptelor bune", de la Republica.ro, Mihai Neşu a vorbit despre planurile sale pentru sprijinirea copiiilor şi tinerilor cu dizabilităţi neuromotorii, prin ridicarea Complexului de recuperare pentru copii şi tineri cu dizabilităţi neuromotorii "Sfântul Nectarie".

"Centrul actual (n.r. – unde se fac diverse terapii) a devenit neîncăpător şi nu putem oferi tot tot ceea ce ne dorim. Suntem chiar înghesuiţi", a spus Mihai Neşu.

Astfel, cu ajutorul mai multor donaţii, Fundaţia Mihai Neşu a început în iunie lucrările la amenajarea la câţiva kilometri de Oradea, în satul Cihei, a unui complex modern care să ofere mai multe tipuri de terapii, investiţia fiind estimată la 3,5 – 4 milioane euro. 

"La noul centru o să avem o clădire mai mare de 1400 mp destinată recuperării, o să avem zece locuri de cazare pentru părinţii copiilor cu dizabilităţi, spaţii de joacă adaptate, o bisericuţă şi vom avea în plus terapii în aer liber: terapie horticolă, terapie cu animale, în special cu cai, vom avea o arenă de echitaţie, grădini senzoriale, un spaţiu de petreceri şi piscină pentru hidroterapie. Toate acestea vor fi într-un complex, noi l-am numit resort caritabil, dar va fi şi un centru de agrement în care vor putea veni şi copii sănătoşi. Oricine va dori să beneficieze de aceste servicii contra cost o va putea face. Din aceşti bani vom putea susţine parte din terapiile de care beneficiază copiii cu dizabilităţi", a povestit Mihai Neşu.