La mai bine de un an şi jumătate de când a lansat campania de strângere de fonduri "Cred în minuni", fostul fotbalist Mihai Neşu îşi vede visul transformându-se în realitate. Miercuri a început munca pe şantierul viitorului Complex de recuperare pentru copii şi tineri cu dizabilităţi neuromotorii "Sfântul Nectarie", situat la câţiva kilometri de Oradea, în satul Cihei, iar Neşu a făcut o vizită în teren. 

La început

Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a Fundaţiei Mihai Neşu, reprezentanţii acesteia spunând că muncitorii au început cu trasarea cu topograf a aleilor, parcărilor şi bisericii, activitate ce va dura trei zile, iar apoi va începe construcţia primei clădiri: biserica. 

"Am deschis şantierul! Astăzi, 2 iunie, am început oficial lucrul pe șantierul pentru constructia Complexului de recuperare Sfântul Nectarie pentru copii si tineri cu dizabilități neuromotorii! Biserica este prima şi cea mai mică ca dimensiune, dintre cele trei clădiri, cu a cărei construcţie vom începe. Dumnezeu să ne ajute până la finalizarea proiectului!", se arată în anunţul publicat pe angajaţii fundaţiei pe reţeaua de socializare, însoţit şi de mai multe fotografii cu Mihai Neşu, care a făcut miercuri o vizită pe şantier.

Tot în această vară, echipa lui Neşu are în plan să înceapă lucrările la centrul de cazare care va putea găzdui 8 familii şi la cel dedicat terapiilor.

Reprezentanţii fundaţiei mai transmit şi că au făcut o listă cu lucrurile de care ar avea nevoie pentru construcţia şi amenajarea bisericii, iar persoanele sau firmele care vor să contribuie, donându-le anumite materiale de construcţii sau obiecte, sunt rugate să ceară mai multe informaţii la adresa de email info@mnf.ro sau scriind un mesaj pe WhatsApp la numărul de telefon 0721-366.255.

Unic în România

Fostul fotbalist Mihai Neşu vrea să construiască în satul Cihei un complex unic în România, din donaţii, în care să fie îngrijiţi copiii cu probleme motorii sau neurologice. În prezent, fundaţia sa îngrijeşte zeci de copii la parterul unui bloc din Cartierul Cantemir, unde spaţiul este insuficient.

Viitorul centru va avea o grădină senzorială, săli de aşteptare, locuri de joacă adaptate, o clădire pentru familiile venite din alte zone, spaţii pentru terapii cu animale şi terapie horticolă, precum şi un centru pentru alte tratamente. Cei care vor ajunge acolo vor avea parte de terapii la preţuri modice, familiile pacienţilor urmând să achite doar 30% din costurile totale.

Fundaţia Mihai Neşu le reaminteşte inimoşilor că pot susţine planul lui Mihăiţă trimiţând un mesaj cu textul "Cred" la numărul 8844 abonându-se astfel lunar să redirecţioneze 2 euro către ONG.

Cei care doresc mai pot trimite orice sumă de bani prin transfer bancar în conturile RO63BTRLRONCRT0246793101 în lei, RO13BTRLEURCRT0246793101 în euro şi RO17BTRLUSDCRT0246793101 în dolari sau pot dona pe site-ul Mihainesu.shopia.ro

Trecut dureros 

Mihăiţă Neşu a pus bazele unui centru de recuperare pentru copii cu dizabilităţii motorii şi neurologice în anul 2015, la patru ani după ce a fost protagonistul unui eveniment nefericit care i-a schimbat radical viaţa. În mai 2011, pe când acesta avea 28 de ani, a fost rănit grav în timpul unui antrenament al echipei olandeze FC Utrecht, când un coleg a căzut peste el.

Orădeanul a stat mult timp în spital, suferind o fractură de vertebră cervicală care l-a paralizat de la gât în jos.

La 10 ani de la incidentul cumplit, personalul fundaţiei a anunţat, tot pe pagina de Facebook a ONG-ului, că Mihăiţă poate mânca singur, folosindu-şi mâna dreapta, după ce ani de zile şi-a putut folosi doar muşchii gâtului şi degetele.