Lucrările la viitorul pod peste Peţa care se construieşte în continuarea străzii Vaporului vor fi finalizate la începutul lunii decembrie. "Este vorba de un pod pe structură de rezistenţă metalică peste care va veni implantat balast. Acesta se poate construi în circa două săptămâni cu un decalaj de o zi sau două, în funcţie de starea vremii", a declarat marţi în cadrul unei conferinţe de presă organizate la faţa locului, Roman Costa, administratorul firmei Asfamix, executantul lucrărilor.

Podul peste pârâul Peţa va avea o deschidere de 12 metri şi o lungime de 11,5 metri şi va fi amenajat cu câte un trotuar şi o bandă de circulaţie pe sensul de mers. "Deşi este construit pe structură uşoară, podul a fost proiectat să reziste inclusiv la traficul greu, chiar dacă pe această stradă nu vor circula camioane", a declarat administratorul Roman Costa.

Drum rapid spre zona centrală

Firma Asfamixt a câştigat licitaţia pentru pachetul de lucrări privind construcţia podului, amenajarea celor 2,2 kilometri de drum cu două benzi care va lega străzile Universităţii şi Atelierelor prin strada Toamnei şi introducerea de utilităţi pentru suma de 6,4 milioane lei. Investiţia va fi terminată în vara anului viitor, când noua cale de acces, construită prin pepiniera oraşului, va fi dată în folosinţă. "Realizarea acestei străzii va scurta legătura între Cartierul Nufărul, Calea Aradului şi Cartierul Rogerius, fapt ce va duce la fluidizarea traficului", a declarat primarul Ilie Bolojan, prezent la conferinţa de presă.

Noua cale rapidă de acces între cartierele oraşului şi zona centrală va fi destinată exclusiv maşinilor mici. Traficul greu va fi deviat de la capătul străzii Atelierelor, pe o bretea de drum care va fi construită peste câmp până în şoseaua de centură.