Aleşii orădenilor se întrunesc joi de la ora 14 în şedinţă extraordinară pentru a aproba indicatorii tehnico-economici ai uneia dintre cele mai controversate investiţii din mandatul primarului Ilie Bolojan. În ciuda opoziţiei orădenilor care locuiesc în zona străzii Sovata, municipalitatea intenţionează să construiască în zona podului de pontoane un pod rutier pe structuri prefabricate de tip T cu o lungime de 108 metri, investiţie estimată la circa patru milioane euro.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii locali vor dezbate proiectul de reabilitare a reţelelor de canalizare din pasajul Vulturul Negru cu refacerea pasajului şi a iluminatului arhitectural. Lucrările sunt necesare pentru ca municipalitatea să poată introduce monumentul în circuitul european al stilului secession.

Cel de-al treilea punct de pe ordinea de zi a şedinţei de joi se referă la acordarea de subvenţii de la bugetul local asociaţiilor şi fundaţiilor care administrează unităţi de asistenţă socială. Municipalitatea va acorda subvenţii în valoare de 299.000 lei unui număr de 16 asociaţii care prestează servicii sociale către orădeni.