Noul pod construit de municipalitate peste Peța, în zona Universității din Oradea, a fost deschis traficului, vineri, la ora 12, fără nici un fel de festivitate.

Singurul gest a fost făcut de un muncitor care a luat din drum indicatorul ce arăta că este interzis accesul pe pod.

„Constructorii mai au două zile de muncă la troturial de pe partea stângă pe sensul de mers către Universitate pentru că la începutul săptămânii au fost două zile ploioase şi n-au putut lucra. Miercuri va fi gata”, a declarat BIHOREANULUI viceprimarul Florin Birta, singurul reprezentant al autorităților locale prezent la fața locului.

„Tot de astăzi am anunţat OTL că începând cu ora 12 pot modifica rutele de transport.

Inaugurarea podului a fost anunțată de Primărie, miercuri, printr-un comunicat. În aceeași zi a fost turnat stratul final de asfalt pe noul pod, iar în cursul zilei de joi s-au realizat marcajele, urmând ca „ultimele amenajări”, despre care nu furnizează detalii, să fie continuate săptămâna viitoare, sub trafic.

Implicit, tot de vineri, 30 noiembrie, vor fi reluate şi cursele autobuzelor OTL prin această zonă.

Podul peste Peța este cel de-al doilea inaugurat, săptămâna aceasta, de Primăria Oradea. Podul Centenarului a fost deschis traficului pietonal, tot fără festivități, în cursul serii de miercuri.

Noua construcție are o lungime de 19,25 metri şi o deschidere de 18,59 metri, lăţimea carosabilului fiind de câte 3,5 metri pe fiecare din cele două benzi de circulaţie a vehiculelor, iar cea a trotuarelor, care vor include şi câte o pistă pentru biciclişti cu o lăţime de 1 metru fiecare, este de 2,40 metri.

Ordinul de începere a lucrărilor la noul pod a fost dat pe 17 septembrie, înlocuirea celui vechi, care data din anul 1940, fiind necesară întrucât nu mai era sigur. Lucrările au fost executate de asocierea firmelor Drumuri Bihor cu Proexco, Trameco şi General Standard Antreprenor General SA, contra unei sume de 1,045 milioane lei fără TVA, durata de execuţie fiind de 4 luni.